Test: det beste krumkakejernet
Krumkaker er blant de klassiske julekakene og det beste resultatet får du ved å lage dem selv. Med et krumkakejern blir det enkelt å lage krumkakene hjemme på ditt eget kjøkken. Her får du tips til hva du bør se etter!
Selv om krumkaker for mange forbindes med julebakst, så kan disse lekre småkakene nytes året rundt. I tillegg til kaffekos er det populært å servere krumkaker til dessert sammen med for eksempel is eller krem. Når du skal lage krumkaker trenger du et eget krumkakejern som steker jevnt og gir kakene et mønster. Et slikt jern kan minne om et vaffeljern, men krumkakene er både mindre i diameter og i tykkelse. Etter stekingen, når kakene fortsatt er varme og myke, bruker man en kjegleformet pinne for å lage kremmerhus.
I vår testguide har vi sett nærmere på tre ulike krumkakejern. Hovedkriterier vi har lagt vekt på er brukervennlighet, stekevarme og praktiske spesifikasjoner.
Våre anbefalte produkt i 2025

Høy kvalitet og mange gode egenskaper
Dette flotte krumkakejernet er i børstet stål og har tradisjonelt, norsk mønster fra Østerdalen. Med en signallampe med rødt og grønt lys er det enkelt å følge med på stekingen - det gir perfekt stekte krumkaker! Jernet har dobbelt slippbelegg som gjør at kakene slipper lett fra jernet når de er ferdige.
Produktet får plusspoeng for å ha et praktisk oppsamlingsspor for overflødig røre. Krumkakejernet har praktiske gummiknotter som gjør at det står stødig på kjøkkenbenken, noe som også bidrar til at kakene blir jevnt stekt. I tillegg er jernet designet slik at det kan oppbevares stående. Med andre ord; her er det mange praktiske egenskaper som trekker opp og som gjør det lett som en lek å steke krumkaker! Wilfa gir deg også 5 års garanti på produktet. Testvinner!
Spesifikasjoner:
- Signallamper
- Østerdalsmønster
- Dobbelt slippbelegg
- Justerbar termostat
- Oppsamlingsrenne
- Kan oppbevares stående
- Kabeloppbevaring
- Gummiknotter
- 1000 W

Populær kundefavoritt
Dette flotte krumkakejernet har høy kvalitet og god brukervennlighet. Her går det enkelt og raskt å steke flotte krumkaker der man hele tiden ser jernet indikerer når krumkaken er klar. Resultatet er flotte krumkaker med det tradisjonelle Hallingdal-mønsteret. Den praktiske termostatlampen lyser når jernet er klar til bruk og det er justerbar termostat slik at du selv kan endre temperaturen.
Jernet er designet med et praktisk håndtak slik at man ikke skal brenne seg. Her får du både kvalitet, funksjonalitet og ikke minst et flott kakeresultat med minst mulig søl og styr. Jernet gir jevnt stekeresultat og med stekeplater i slitesterke aluminiumsplater med klebefritt belegg slipper kakene lett. I tillegg bidrar nonstick-belegget til at det er lett å rengjøre jernet når du er ferdig. Krumkakejernet har fått mange gode tilbakemeldinger fra fornøyde brukere, og det med god grunn. Dette er et budsjettvennlig jern som imponerer og som du vil ha glede av i mange år.
Spesifikasjoner:
- Stilig, tidløst design
- Brukervennlig
- Hallingdal-mønster
- Justerbar termostat
- Termostatlampe
- Steker jevnt og raskt
- Nonstick belegg
- 1000 W

Brukervennlig klassiker
Her får du et krumkakejern som har jevn varmefordeling på begge plater hvor kakene får et flott Hallingdal-mønster. Dette produktet er noe enklere enn storebroren Åviken Diamond 908, men resultatet er uansett sprøtt og godt! Jernet blir raskt varmet opp og platene er overflatebehandlet slik at kakene ikke brenner seg fast, men er enkle å løsne når de er ferdige. Dette er et krumkakejern med flott, svart design hvor en indikatorlampe lyser når jernet er klar til bruk og termostaten er regulerbar slik at du selv kan stille temperaturen for å få det beste resultatet. Her får du sprø krumkaker i et flott, tradisjonelt mønster! Her leverer Åviken et slitesterkt krumkakejern med god kvalitet.
Spesifikasjoner:
- Jevn varmefordeling
- Hallingdalmønster
- Enkelt og tidløst design
- Brukervennlig
- Indikatorlampe
- Overflatebehandlet
- 1000 W
Oppskrift på tradisjonelle krumkaker
Denne oppskriften gir cirka 25 sprø, deilige krumkaker.
Du trenger:
4 egg 200 g sukker 200 g smør, smeltet 200 g hvetemel 0,5 ts malt kardemomme
Slik gjør du:
Smelt smør i en kjele og avkjøl. Pisk egg og sukker til eggedosis. Deretter tilsetter du smør og vend så forsiktig inn mel og kardemomme med en slikkepott. La røren svelle i cirka 15 minutter. Svellingen kan gjøre røren litt for tykk - da tilsetter du bare et par spiseskjeer vann og rører godt. Når du skal steke krumkakene tar du en stor teskje med røre på midten av et godt oppvarmet krumkakejern. Stek krumkakene til de er gyllenbrune og rull de sammen til kremmerhus. Oppbevar krumkaker i en kakeboks av metall.
Skal du steke krumkaker for første gang? Les dette først!
For mange blir det ikke jul uten krumkaker og det er ikke så vanskelig å få til perfekte, sprø kremmerhus. Er du helt fersk i krumkake-verdenen er det noen ting du bør huske på før du setter i gang med stekingen.
Vær obs på mengden
Når du steker krumkaker er det viktig å ikke bli for ivrig med mengden. Legg en stor teskje med røre i midten av jernet, uten å spre det utover. Når du legger på lokket, vil røren presses ut og fordele seg i jernet av seg selv.
Bruk sterk varme
Ikke vær redd for å bruke høy temperatur. Den sterke varmen bidrar til at krumkakene får sprø konsistens. Lav varme og lang steketid kan gjøre krumkakene seige. Høy varme betyr at du må følge med! Hold fokus når du steker krumkaker for plutselig er kakene ferdig stekt. Steketiden kan variere fra et halvt til to minutter, avhengig av jernet og røren du bruker.
Vær klar!
Når krumkakene er ferdigstekt skal du forme kaken til et kremmerhus med en krumkakepinne - da gjelder det å være rask. Krumkaker stivner raskt så ha alt du trenger innen rekkevidde. La kaken bli noe avkjølt før du fjerner pinnen og legger kaken over på rist.