• Forbrukertester
  • Affiliate
  • Retningslinjer

Eksentersliper test

Med eksenterslipere får du et fint sliperesultat hver eneste gang. Eksenterslipere er det perfekte verktøyet for de som vil unngå slipespor og de som vil slipe på ujevne og buede overflater. Vi har sett på noen av markedets beste eksenterslipere, som aldri vi slipe samme stedet to ganger. Eksenterslipere egner seg godt til finsliping samtidig som den kan fjerne materialer på store overflater.

Dette er slipemaskinen du burde gå for dersom du ønsker å slipe en flate som er buet. Slipebasen er sirkulær, men senteret til slipeskiven vil også rotere i en sirkel. Med eksenterslipere vil du unngå å skape materiale og det skapes heller ikke dype spor ettersom du aldri sliper det samme stedet flere ganger. Se på markedets beste eksenterslipere i vår test, og finn en modell som passer til deg og ditt bruksområde.

Våre anbefalte produkt i 2025

Metabo eksentersliper test

Beste proffvalg: Metabo SXE 150-2.5 BL

Metabo SXE 150-2.5 BL er en eksentersliper som passer godt for proffene. Sliperen er både flat, lett og enkel å jobbe med til tross for sine gode egenskaper. Metabo SXE 150-2.5 BL er konstruert helt symmetrisk slik at du enkelt kan bytte grep eller betjening.  Turtallet ligger på 4 000 til 10 000 omdreininger i minuttet og støtterondell-meteren er på 150 mm. Det som trekker ekstra opp for denne modellen er den ekstremt lette vekten og den brukervennlige utformingen. Maskinen har i tillegg en veldig god vekt.

Metabo SXE 150-2.5 BL oppleves som svært effektiv takket være den unike børsteløse motoren og har du en allsuger kan modellen kobles til denne. Du kan forhåndsinnstille turtallsområdet elektronisk og eksentersliperen fremstår som meget sikker i bruk. Her får du en mykstarts funksjon som minsker sjansene for overflatefeil og vippebryteren er sklisikker og kommer med en dødmannsfunksjon. Her får du alt du trenger fra en profesjonell eksentersliper, samt flere sikre og brukervennlige funksjoner. Dette gjør at den klatrer til topps i testen.

makita eksentersliper test

Makita eksentersliper

Maikta sin BO6050J modell er en praktisk eksentersliper med et ergonomisk design og batteri. Eksentersliperen har et oscillerende bevegelsesmønster og flere gode funksjoner som gjør at den havner på en god andre plass i vår test. Modellen er enkel i bruk og har blant annet en borrelåsplate som sørger for raskt og mer effektivt bytte av slipepapir. Hastigheten kan reguleres elektronisk, noe som også øker brukervennligheten til sliperen.

Hvis du skal arbeide med flere forskjellige materialer, vil reguleringen av turtallet komme godt med. Designet er ergonomisk i alle ledd, særlig i håndtaket som er gummibelagt. Dette sørger for at du komfortabelt kan bruke eksentersliperen og gir deg en følelse av kontroll. Makita BO6050J er en brukervennlig, praktisk og effektiv sliper som kan brukes på flere materialer.

Bosch eksentersliper test

Bosch eksentersliper

Bosch sin eksentersliper har flere gode funksjoner, med det er det lave vibrasjonsnivået som skiller modellen ut fra konkurrentene. Dette er også en støvfri eksentersliper da den kan kobles direkte til en støvbeholder eller støvsuger. Selve slipingen foregår på en effektiv måte og du vil sitte igjen med et en fin slip overflate. Med en 125 mm diamenter slipepute er dette et godt kjøp.

Dette er en av testens mest brukervennlige modeller, takket være friksjonsbremse, et ergonomisk håndtak og det støvfrie resultatet. Bosch har også utviklet en svært allsidig eksentersliper som gjør det enkelt å arbeide med forskjellige områder og materialer. Du bytter simpelthen ut slipeskivene for å tilpasse arbeidsområdet. Dette er en allsidig, brukervennlig og praktisk eksentersliper med gode funksjoner. 

Milwaukee eksentersliper test

Milwaukee eksentersliper (M18 BOS125-502B)

Milwaukee M18 er en eksentersliper med særdeles kraftig motor. Her får du 14 00 til 24 000 svingninger i minuttet, hvilket sørger for en rask nedsliping. Turtallet kan justeres etter seks ulike hastighetsinnstillinger, noe som gjør M18 anvendelig på flere materialer og arbeidsområder. Støvet havner i en filtrert støvboks og det er enkelt å skifte ut slipeskivene takket være den universale stroppen og kroken.

Motoren med høy ytelse og de mange svingningene i minuttet er det som skiller Milwaukee M18 ut på markedet. Slipeplaten ligger på 125 mm og  du får 1 200 omdreininger per minutt. Eksentersliperen en nok så lett av vekt og vil derfor være enkel å håndtere uten at du belaster armen for mye. Dette er et godt produkt for de som jakter rask nedsliping med mulighet for endring av hastighet. Bruker du maskiner my til små og store oppgaver, tester denne godt.

black & decker eksentersliper test

Black & Decker multisliper

Black & Decker multisliper er et verktøy som både kan slipe hjørner, detaljer, plan og ikke minst eksentrisk sliping. Her får du mange funksjoner i en maskin, samt flere brukervennlige kvaliteter. Black & Decker kommer med en autoselect-funksjon, hvilket gjør at slipemaskinen automatisk vil anbefale hvilke plate du skal bruke og hvilken hastighet som egner seg best. Dette er en enkel maskin i bruk, men det anbefales at du tar i bruk et tohåndsgrep for å få mest mulig kontroll på mulitsliperen. Den tester godt på små og store oppgaver.

Hastigheten er variable og omdreiningene per minutt ligger på 8 500 til 13 000. Selve sirkelflaten er 2 mm og du får med slipeplate i dråpeform. Dette er et godt verktøy for både nybegynnere og erfarne, men nybegynnere vil nok sette ekstra stor pris på autoselect-funksjonen. Multisliperen gir brukervennlige funksjoner og har en praktisk støvbeholder som skaper et rent arbeidsmiljø.

test av hikoki eksentersliper

HiKOKI SV15YC

HiKOKI SV15YC er en praktisk liten eksentersliper som passer like godt til grovsliping som til finsliping. Denne maskinen kan benyttes på forskjellige materialer og har et brukervennlig og kompakt design. Har du en av de beste slipe- og pusse-effektene fra denne prisklasse, takket være eksenterbevegelse til maskinen. Maksinen kom godt ut i vår test med sin lave vekt.

Du kan enkelt justere rotasjons diameteren alt ettersom hvor fint eller grovt du ønsker slipe resultatet. For best resultat anbefales det å bruke et enhåndsgrep, noe som også er mulig takket være det gummibelagte håndtaket med bryter i fronten. Du får en kontrollert og jevn oppstarts hastighet og en god støvsuging med HiKOKI SV15YC.

Metabo eksentersliper test

METABO SXE 150-5.0

Metabo SXE er en kraftig maskin med høy ytelse. Slipe diameteren ligger på 150 mm og svingnings-kretsen ligger på 5 mm. Du får 4 000 til 10 000 omdreininger i minuttet hvilket gir deg et effektivt resultat. Til tross for den høytytende motoren, er denne modellen lett og enkel å jobbe med. Den symmetriske konstruksjonen sørger også for at du kan betjene sliperen med begge hender eller enkelt bytte grep. Derfor passer maskinen veldig bra til små og store arbeidsoppgaver.

Sliperen tester bra og kommer med en rekke brukervennlig funksjoner som en rondell brems, vibrasjonsdemping og en myk start. Mykstarten sørger for at du reduserer sjansene for overflatefeil når du skal sette maskinen ned. Vibrasjonsdemping gjør Metabo maskinen enkel å jobbe med samtidig som den gir et økt nivå av komfort. Her vil du ikke oppleve at armen rister i timevis etter bruk. Dette er en særdeles god slipemaskin som gir deg et effektiv resultat, samtidig som du får med flere praktiske funksjoner.

Hikoki eksentersliper test

HIKOKI SP18VA

HiKOKI SV13YA er en slipemaskin med en kompakt konstruksjon samt en stor gripeflate. Denne modellen er særdeles komfortabel å jobbe med, samtidig som den er brukervennlig og enkel å ha med å gjøre. Turtallet er variabelt, elektronisk og gir deg en kontinuerlig kraft. Du kan enkelt skifte ut slipepapiret takket være borrelåsfeste og maskinen kommer med en effektiv sponsuger.

Dette er en veldig lett sliper med lav vekt og en helt middelmådig vibrasjonsverdi. Det som skiller HiKOKI SV13YA ut fra andre modeller er derimot den store gripeflaten som gjør maskinen enkel å bruke selv for nybegynnere. Turtallet blir kontrollert av et system, hvilket skaper en slags myk start. Det kobles på en støvpose hvilket gjør HiKOKI SV13YA støvfritt og holder arbeidsområdet rent.

Tips til kjøp av eksternsliper

En eksentersliper kan brukes til mye forskjellig, men det er viktig å tenke gjennom hva du ønsker å bruke din maskin til for å gjøre det beste kjøpet. Noen maskiner egner seg best til finsliping, andre til grov sliping og noen er anvendelig og kan brukes i begge tilfeller. Det finnes eksenterslipere som går på batteri, mens andre benytter seg av en strømledning. Noen eksenterslipere fungerer som en slags hybrid hvor du kan bruke en strømledning når batteriet går tomt.

Batteri eller strømledning?

Det er opp til deg å velge mellom batteri og strømledning, begge variantene har sine fordeler og ulemper. Fordelen med en batteridrevet eksentersliper, er at du slipper å bli begrenset av ledningene. Hvis du skal arbeide med store stykker materiale, eller steder hvor det ikke finnes strømuttak, vil en batteridrevet eksentersliper egne seg best. Det handler om hvordan du bruker maskinen og hvor du tenker å arbeide

 Fordelen med strømledning er du slipper å tenke på batteritiden og det vil ikke være behov for å lade maskinen mellom bruk. Så lenge du har en ledning som er lang nok til at den ikke begrenser deg, kan du fint benytte en slik modell uten problemer. Her handler i stor grad om hvor du skal bruke maskinen og størrelsen på materialene du skal arbeide med.

Dette bør du tenke på

Hvis du er usikker på hvilken av maskinene som passer best for deg, kan du tenke gjennom ytelse, brukervennlighet i tillegg til komfort, vekt og hastighet. Det er mange faktorer som spiller inn i avgjørelsen av hvilken sliper som er best, men dette er noen av de viktigste aspektene. Hvis du velger en batteridrevet eksentermaskin, bør du tenke gjennom hvor lenge denne kan slipe før batteriet må lades. Dette har selvfølgelig ganske mye å si for brukeropplevelsen. Dette er også aspekter vi gikk gjennom i testen vår av sliperne.

 Brukervennligheten er viktig, både for nybegynnere og profesjonelle av eksenterslipere. Tenk gjennom hvor enkelt det er å skifte sandpapiret og hvordan maskinen påvirker arbeidsmiljøet rundt deg. Støver den mye eller er den støvfritt? Hvor befinner knappene seg? Til slutt kan du tenke gjennom komfort. Dette går også under brukervennlighet og her kan det være smart å velge en sliper som ikke vibrere for mye og som har et behagelig grep. Slik finner du en eksenterslipere du blir fornøyd med. Se også håndoverfres.

Konklusjon

Metabo SXE 150-2.5 BL

Metabo SXE 150-2.5 BL er en 340 W eksentersliper med en diameter på 150 mm. Tomgangsturtallet ligger på 4 000 – 10 000 omdreininger i minuttet og maskinen veier 1 kg. Dette er en lett sliper med en kraftig motor og er det beste valget dersom du ønsker en profesjonell modell med gode egenskaper.

Makita eksentersliper

Makita er en 750 w eksentersliper med en slipepute på 150 mm. Svingninger per minutt ligger på 1 600 til 6 800 og vekten er på 2,6 kg. Dette er nok en kraftig eksentersliper med flere gode egenskaper. Et ergonomisk design og hastighetsregulering gjør den til en brukervennlig maskin, til tross for vekten og stryken.

Bosch

Bosch eksentersliper har et effektforbruk på 400 w og en vekt på 2,4 kg. Slipe frekvensen ligger på 11 000 til 24 000 omdreininger i minuttet og slipeskiven har en diameter på 150 mm. Dette er en effektiv eksentersliper som holder arbeidsmiljøet rent og gir deg et lavt vibrasjonsnivå.

Nyhetsbrev

Ukens beste tilbud fra norske nettbutikker

© Forbrukertest.no 2025